Liberecká sudbury škola, 468 03 Rádlo 438
+420 705 105 123
info@sudbury.cz

„Není žádný rozdíl mezi žitím a učením.“

„Je nemožné, zavádějící a škodlivé uvažovat o nich odděleně.“
John Holt

Naše hodnoty

Jsme komunitní škola pro děti na domácím vzdělávání. Vycházíme z principů sebeřízeného vzdělávání a z mnohaletých zkušeností dalších Sudbury škol ve světě

SVOBODA

Pokud se naučíme se svobodou nakládat už v dětském věku, v dospělosti nás pak nepřekvapí potřeba činit svobodně a vědomě samostatná rozhodnutí. Ve škole máme svobodu dělat cokoliv v rámci pravidel, která vznikají na společných radách.

ZODPOVĚDNOST

Jsme si vědomi toho, že zodpovědnost za naše činy a rozhodnutí jde se svobodou ruku v ruce a není možné je od sebe oddělit.

DŮVĚRA

Důvěřujeme dětem v jejich vlastních volbách. Ve svobodném prostředí bez nátlaku, hrozeb a manipulace má dítě vůli činit vědomá rozhodnutí, která mu dávají smysl.

RESPEKT

Vzájemný respekt všech členů mezi sebou je naprosto neodmyslitelný v rámci komunity, která je založená na sebeřízení a svobodě.

VOLNÁ HRA

Volnou hru vnímáme jako jednu ze základních esencí sebeřízeného vzdělávání, při které se učení často odehrává jako vedlejší produkt.

SEBEŘÍZENÍ

Důraz na to, co nás naplňuje, je hnacím motorem učení. Věci, které považujeme za smysluplné a nejsme do nich nuceni, se dokážeme naučit sami.

Přijímáme nové děti

Aktuality

Nová 3D tiskárna v Sudbury škole

V rámci programu Průša do školy se naší škole podařilo získat skvělou 3D tiskárnu Prusa i3 MK3S. A už nám vznikají první projekty….

Read more

Den otevřených dveří 9.10.2021

Oslavte s námi (trochu opožděně) naši novou školní budovu. Přijďte se k nám do školy podívat a popovídat si s lidmi ze školy o tom, jak fungujeme. 12:30 – 16:00:[…]

Read more

Projekt z grantového fondu LK

V druhém pololetí tohoto roku realizujeme projekt „Podpora činnosti komunitní Liberecké Sudbury školy“, který podpořil Liberecký kraj z Grantového fondu LK z Programu volnočasových aktivit. Moc děkujeme.

Read more